Podologie

Als verkooppunt van schoenen, vindt Henzen schoenen het belangrijk om net iets meer te kunnen leveren. Dit was gelijk één van de redenen voor eigenaar Frank Henzen om zich te laten specialiseren tot podoloog, maar wat is een podoloog en moet iedereen naar de podoloog of...?
 

Wat is een podoloog?

Podologie betekent letterlijk voetkunde. Een podoloog is een specialist op alles wat te maken heeft met voeten. De belangrijkste therapieën die een podoloog gebruikt zijn corrigerende en beschermende technieken zoals ortheses, steunzolen en het geven van advies op het gebied van schoenen.

Weet u hoelang u per dag ongeveer op beide benen staat? Denk bijvoorbeeld aan het staan bij het uitvoeren van diverse werkzaamheden, het winkelen met uw vrouw of man, of zelfs het loopje naar uw auto of fiets. Soms voeren wij handelingen uit zonder bewust stil te staan bij de uitvoer van deze handelingen. Doordat u veel op uw voeten staat, is het belangrijk om goede schoenen te dragen. Een schoen die past bij de vorm van uw voet, een schoen die druk uit weet te oefenen op de juiste punten. De podoloog meet uw voet en kan u voorzien van advies op maat. Hiermee voorkomt u een scheefgroeiende wervelkolom, zere voeten, etc.
 

Maak een afspraak bij de podoloog

Het bezoeken van onze podoloog gaat op afspraak. Tijdens uw afspraak maakt hij een afdruk van uw voeten. Na uitgebreid onderzoek zal de podoloog aangeven wat er gedaan kan worden om uw klachten te verhelpen. Een voorbeeld van een mogelijke oplossing is een therapiezool. De meeste zorg verzekeraars verzekeren deze therapiezolen geheel of gedeeltelijk. Goede schoenen zijn van een essentieel belang om het optimale effect te halen. Hiervoor kunt u terecht in onze schoenenzaak. Wilt u een bezoek brengen aan onze podoloog? Maak dan nu een afspraak. U kunt ons bereiken op het nummer (0318) 51 07 83, maar u kunt ook mailen naar info@henzenschoenen.nl.

Meer weten over podologiepraktijk Frank Henzen? Neem eens een kijkje op deze website.