Geschiedenis

In 1924 begon Cornelis Henzen met de schoenmakerij. Eerst werden hier alleen reparaties uitgevoerd, later kwam daar ook de verkoop van pantoffels en rubberlaarzen bij. Langzamerhand breidde de zaak verder uit en werden er ook enkele heren- en dames schoenen verkocht. Zoon Gerrit Henzen nam in de loop der tijd de zaak over. Gerrit nam de reparaties op zich en zijn vrouw, Eef, regelde de snel groeiende verkoop in de winkel.
 

Henzen is ooit begonnen in een schuur aan huis. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een gewaardeerde winkel in Veenendaal en omgeving.

In 2002 heeft Frank Henzen samen met zijn vrouw Marieke de goedlopende zaak overgenomen van Gerrit en Eef. Frank is opgeleid tot podoloog. In 2005 hebben deze activiteiten op het gebied van podologie geleid tot het oprichten van een volwaardige praktijk en een uitgebreid aanbod in de winkel aan podolinea schoenen met merken als Footnotes, Mephisto, Wolky, Rockport en Durea. Verder heeft Henzen Schoenen en Podologie modieuze heren- en damesschoenen met merken als van Bommel, Australian, Rehab, ViaVai en Gabor. Ook in kinderschoenen biedt Henzen schoenen en podologie een breed assortiment met merken als Piedro, Shoesme, Koel 4 Kids en Clic.